2009. október 31., szombat

Helló! ...most van Halloween!

Az idén sem fogunk jelmezes partit adni vagy Trick or treat-et játszani, de azért nagyon szeretjük ezt a lüke ünnepet. Nem a miénk, és ezért berzenkednek is sokan ellene, de akkor is egy vidám alkalom, hogy hülyeségeken törjük a fejünket, és megpróbáljunk nevetni az elmúláson. Az angolszász világban már egész iparágak épültek rá erre az októberi éjszakára: papírszellem-füzéreket, szemgolyó csokikat, műanyag halálfej maszkokat és még rengeteg limlomot kapni mindenfelé. Hagyjuk is, mi most inkább a házi szellemességekre koncentráljunk.

Ez volt a bemelegítés a szokvány(?) tökökkel...

...és húúúh! Needle Noodles kötött rémségei az Etsy-ről

Nem biztos, hogy halloweeni dekorációnak készültek, de nem lógnak ki a sorból... (Sakura Snow)

Jöhet a kaja!
Hangya-, légy- és pókdesszert (Halloween Celebrations Magazine)

Koponyamedalionok pillecukorból (vagyis marshmallow-ból)

Szellemtorta (recept: Martha Stewart)

Alma cider (Martha Stewart)

És hogy anya is örüljön...


2009. október 29., csütörtök

Napfény, szőlő, bor

Hosszú hétvége, tehát kirándulás. Bár ki sem mozdultunk az országból, mégis világraszóló nevezetességet láttunk: Európa legnagyobb összefüggő pincefaluját. (Találós kérdés: hol is?) A hosszú utcákon szorosan állnak egymás mellett a kis présházak a löszfalba vájt pincék előtt. Meglehetősen nagy a csend, de itt-ott azért lehet nyitott kaput és bent eladó bort találni. Meg jó témákat a fotózáshoz.

Itt a világ közepe!


Mohalepte öreg palatető

Festői pinceromantika

2009. október 27., kedd

Világító testek

Ramin Razani tervezte a Zzzoolight vicces asztali és fali lámpáit, amelyek leginkább talán gyerekszobai világításra valók.


A lámpák "lapra szereltek", vagyis otthon kell őket kisebb-nagyobb izgalmak árán készre hajtogatni, akár az origamit.

Azért nem bánnám, ha esténként egy ilyen kivilágított tehénke bámulna rám kedvesen...

2009. október 22., csütörtök

Pléhpofák

Mike Abbott és Kim Ellwood az angliai Cornwallban lakik a tenger partján, és azt állítják, hogy ez hat rájuk olyan inspirálóan, hogy ilyen jópofa tárgyak kerülnek ki a kezük alól. Készítenek nyomott mintás fém brossokat és egyedi pléhszobrokat is. Éljen a homok, a tenger és a sós levegő!

Ezek itt fent a pár centis brossok - lent pedig a 50-60 cm-es szobrok

Tomorrow

And this is me

2009. október 21., szerda

Így laknak elegánsék

Mondhatnám azt is, hogy gazdagék, mert ezekhez a kifinomult darabokhoz és a sztárlakberendező (Daryll Carter) gázsijához sok pénz is kell természetesen. A lakás a tengerentúlon, Washington D.C.-ben van, és bizonyos részletei igazán kellemes összhatást mutatnak. (Az érzékenyebb ízlésűeket megkímélem a padlóra terített preparált zebrabőröktől és a lazán itt-ott lerakott - az értelmiségi létet jelezni hivatott - könyvkupacoktól.) Az antik bútorokat azonban kétségtelenül jó ízléssel válogatták össze.

Elle Decor 2009 November, fotók: Simon Upton

Aki a javak igazi hedonista tobzódását akarja látni, az ugyanebben a lapszámban talál ilyet is , egy 17 szobás kastélyszerű nemesi udvarház tulajdonosainak jóvoltából. (Szerintem borzalmas, de az egész nagyon amerikai. )

2009. október 18., vasárnap

Télies hangulat

A dán Villa Collection katalógusképei még rá is erősítenek a kinti borongós szürkére - mégis jóleső melegséget sugallnak.

2009. október 17., szombat

Itt van az ősz...

....vagy ez máris a tél? Mindenesetre eszembe jutottak azok az aranyló, meleg októberi színek, amelyeket pár éve Koppenhágában élvezhettünk. És amik - úgy tűnik - elmaradnak az idén. Ilyen volt (vagyis még ilyenebb) a város 2002 októberében:

Takarodó a nyárnak

Megjött az ősz, micsoda csípős hideg lett! Elő hát a puha, meleg téli takarókkal!

Az alábbi csinos pamut- és gyapjútakarók a svéd Klippan cég kollekciójából valók

Na, aki még ezután is fázik...

...az üljön közelebb a hősugárzóhoz!

2009. október 16., péntek

Hapssszi!

Megfáztam - hála munkaadóm odaadó spórolásának a fűtésköltségen -, miután 2 napig ültem elkékülve a csupa üveg dizájnos épületben. Ez inspirálta a mai bejegyzést: forró mézes tea, bögrék, zsebkendők - most csak ilyenekre tudok gondolni.


A KnitStorm pulcsiba bugyolált bögréi

A Kedo végre megtalálta megoldást arra, hogy a filter ne zavarjon a teaivásban: a madzagot csak rá kell tekerni a bögre oldalán lévő gombra és a filter nem lifeg ide-oda

Az Atishoo női zsebkendő kollekciója

A Hank&Cheef vidám, nyomott mintás zsebkendői

A Cyanide Stitches hímzett, retro hangulatú zsepijei