2010. május 31., hétfő

Dekódolóra

Nem újdonság, de jópofa: az Arthur Yung és Clement Cheung által tervezett Decode nevezetű falióra már 2004-ben nemzetközi díjat kapott az ötletes dizájnért. Tkp. a nagymutató kódfejtése nélkül is olvashatóak a számlap feliratai, de igazán csak akkor körvonalazódnak, ha a mutató pontosan a szám fölé lép. (Amíg oda nem ér, segít a tapasztalat - és ha mégis elnéznénk az időt, legalább van kire fogni a késést.)

2010. május 30., vasárnap

Skót humor

Anglia és Skócia számos városának tereit díszítik Shona Kinloch jópofa szobrai. Nem csak azok, amiket itt bemutatok, hanem ennél jóval több: sétálgató galambok, tyúkok vagy vadkacsák, meg kövérkés emberfigurák. (A sorsuk persze arrafelé is hasonló, mint nálunk: rendre letörik vagy ellopják őket, ami persze hálás téma a helyi lapoknak.)

Ez a vázlat a Zokni c. szobrához készült, ami 1998 óta az angliai Loughborough város főterét díszíti, emlékeztetve arra, hogy a helyi kötöttárugyárnak fontos szerepe volt a vidék gazdasági fellendítésében.

Afrika New Yorkban

Az idei New York-i kortárs bútorvásáron afrikai művészek is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra. Természetes anyagok és formák, sajátos minták... továbbra is fenntartom, hogy érdemes rájuk figyelni!

Via Contemporist

2010. május 29., szombat

Bútorkreációk

Az alábbi amorf, kőkorszakias küllemű bútorok egy fiatal holland dizájner, Maarten Baas alkotásai. Használhatóságuk megkérdőjelezhető ugyan, és inkább tűnnek szobroknak, mint lakberendezési tárgyaknak, de kétségtelenül viccesek.

Agyagból formált hálószobabelső a 2009-es milánói bútorkiállításon

2010. május 20., csütörtök

Firenzei farigcsa

Szobrok, stukkók, részletek

Függőlegesek

Kreatív nagy mesterek és kreatív kicsik

Fotók: Kriszti

2010. május 9., vasárnap

Made in Italy

Könnyű és könnyed (test- és) lélekemelő műanyag bútorok az olasz Ibebi Design-tól:

Hula-op bárszékek Raba Rainer-től

Giorgo Manzali Ippo bárszéke és virág formájú asztala

A Studio Archirivolto kubai dobokra hasonlító Bongo nevű bárszékei