2009. augusztus 30., vasárnap

A konyha sava-borsa 2.

Annyi jópofa só- és borsszórót lehet kapni szerte a világban, miért ne válogatnánk hát össze a legérdekesebbeket? Íme, néhány színes, vidám darab, ami bármilyen stílusú konyhát feldobna:



Ez itt az Alessi Chin sorozata, fenn a Mr és Mrs Chin só- és borsszóró, lenn pedig a Chin Queen és King bors- (vagy egyéb fűszer-) őrlő. A tajvani Nemzeti Múzeummal közösen készült projekt célja, hogy a kínai kultúrát közelebb vigye az európai fogyasztókhoz. A tervező: Stefano Giovannoni, 2007. A sorozat szlogenje is tetszetős: 'Top Design, Pop Price'.

Ez a két színes jópofaság is Alessi, a tervező ugyanaz, mint fent. Az első a Forest Gump (2008), ahol a fák só- és borsszóróként, a vadmalac pedig fogpiszkálótartóként funkcionál. A másik a Liliput (1993), a vidám kis gömböcök a talpukban lévő mágnesnek köszönhetik akrobatikus technikájukat.

A "rumbatököket" (Happy Monday, 2007) Akiko Itoh tervezte -- a két kaktusz pedig az Exprezzo kínálatában szerepel.

Woody Hsieh Balance c. alkotása és a Propaganda Good Chemistry-je. ("Papa, ideadnád a nátrium-kloridot? Ne azt, az a foszfor...")

Lego elemek új funkcióban és Alberto Mantilla híres Ölelés (2002) című dizájnja, amely a Mint Inc. számára készült.

Kedvencem, a Koziol Angyal és Ördög kollekciója (tervezője Jaroslav Rassadin), de vicces lehet a két kis kerámia nindzsa is az asztalon.

És nem szór, hanem önt, de szerintem kihagyhatatlan a Mint asztali ecetes és olajos üvege, a Saláta dal. Tervezője Scott Henderson.

2 megjegyzés:

  1. Hol lehet beszerezni az Ölelés sótartót?

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Én is ezt kerestem, remélem nem ugyanannak vesszük :)
    http://www.mur.co.at/

    VálaszTörlés