2011. augusztus 8., hétfő

Modern kavalkád

Ebben a 34 fokos nyári hőségben talán sokkal időszerűbb lenne a kinti pancsolásról elmélkedni, de most mégis inkább a benti fürdőzéshez mutatnék néhány alapvető tárgyi kelléket. A fürdőszoba ugyan nem ad túl tág teret a dizájnerek fantáziájának, de pár évvel ezelőtt Starck, Cittero és társai azért felrázták a gyártókat és a megrendelőket Csipkerózsika-álmukból. A nagy fürdőszobai forradalom, vagyis az új anyagok (fa, akril) és az új formák (ovális kádak, szögletes vagy kerek mosdók, stb.) illetve ezek térbeli elrendezésének változatossága után úgy tűnt, kifulladt a lendület, és egyre nehezebb valami meglepően újjal előrukkolni. Nos, ha nagy hanyatt esés nincs is, azért ez nem baj, mert a formák tovább tisztulnak, és szép megoldások továbbra is akadnak bőven. 

 Klasszikus, harmonikus vonalú kád, modern lábakkal, ultramodern Cristalplant anyagból (Ottocento, gyártó: Agape, design: Benedini Associati, 2009)

   Geometrikus formájú, pultra szerelhető mosdó, lekerekített sarkokkal (Lab03, gyártó: Kos, design: Ludovica & Roberto Palomba)

 Szabadon álló szögletes kád (Morphing, gyártó: Kos, design: Ludovica & Roberto Palomba)

Széles perem, egyszerű, letisztult, forma (Grande, gyártó: Kos, design: Ludovica & Roberto Palomba)

Kerek, beépíthető zuhanytálca, szélén körben lefolyóval (Geo traygyártó: Kos, design: Ludovica & Roberto Palomba)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése