2010. január 8., péntek

Újévi trendjóslatok

Decemberben (sőt, gondolom, már sokkal előbb) beindul a szerkesztőségekben az agytorna: mit jósoljunk a divat terén az olvasóinknak. Valami eredeteit, a tavalyitól egészen elütőt, vagy valamit, amit már tavaly is láttunk - végülis mindegy, mert az év során ezek a tippek úgyis szép lassan elfelejtődnek majd. Úgy tűnik, az idén is számos, egymásnak homlokegyenest ellentmondó stílusirányzatnak leszünk a tanúi, csak győzzük lelkesedéssel és pénztárcával.

A Les Idées de ma maison (2010. januári szám) ezzel a fotóval illusztrálja a tendenciákat: minimalista nyílászárók, semleges háttér néhány hangsúlyos színnel, mint a narancs, a türkiz és a fekete, valamint minőségi természetes anyagok: fa, kő és bőr

Ezek pedig modern időnk modern tárgyai, melyektől enteriőrünk modern lesz és trendi

A Concept for Living által megkérdezett lakberendező (Philip J. Ashworth) szerint 2010-ben (is) a funkcionalitás az első

A színek terén pedig náluk is a friss citrusok dominálnak

Szürke téli napjainkat a pop art neonszínei fogják feldobni az Elle Decor szerint (no lám, egyesül a fenti 2 jóslat: citrusok, narancsok, türkizek - összebeszélt itt mindenki?)

A funkcionalitás mellett további kulcsszavak: játékosan modern, frissen rusztikus, egyszerűen elegáns, modern barokk, előkelően klasszikus, kényelmes, romantikus (Style at Home, 2010. januári szám). Ugyanakkor továbbra is trendi marad minden, ami merész, ami természetes, ami bohém, ami drámai vagy ami nosztalgikus. Van miből választani!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése